Kies uw taal

Werkwijze interieurontwerp

Bij Slijkhuis Interieur Design ben je aan het juiste adres voor zowel interieuradvies als interieurontwerp. Wat is het verschil? Bij interieuradvies geven we je een advies over één of meerdere nieuwe meubelstukken, bijbehorende kleuren en stoffen. Loop hiervoor eens binnen bij ons in de woonwinkel.

Interieurontwerp

Bij een interieurontwerp maken we een compleet plan voor een nieuw interieur met meerdere concepten/ opties. Hierbij laten we meerdere elementen samensmelten tot een geheel. Van wanden tot inbouwkasten. We ontzorgen je compleet. We hanteren daarbij de volgende werkwijze:

Stap 1: Concept ontwerp

De eerste stap die we zetten op weg naar een interieurontwerp is om jou te leren kennen. Hoe beter onze ontwerpers jou kennen, hoe beter ze jouw persoonlijke woonstijl in kaart kunnen brengen. Het eerste gesprek vindt plaats bij ons in de woonwinkel. Zo kunnen we je direct een aantal woonstijlen, kleuren, stoffen en meubelstukken laten zien en voelen. We gaan het gesprek met je aan: wat zijn je (woonwensen)? Hoe ziet je ideale interieur eruit? Wat wil je juist niet? Aan de hand van foto’s van de bestaande situatie en (bouw)tekeningen krijgen we een eerste indruk. Naar aanleiding van het eerste gesprek stellen we een programma van wensen op en kijken we wat we voor je kunnen betekenen. Een tip van onze interieurontwerpers: maak voorafgaand aan het gesprek ook eens een eigen overzicht van je programma van wensen.

Aan de hand van dit programma van wensen kunnen we een offerte maken van de kosten voor het interieurontwerp. Als we een akkoord hebben op de offerte, komen we bij je thuis kijken (indien nodig). Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van het concept ontwerp. De eerste stap op weg naar jouw nieuwe interieur.

Stap 2: Voorlopig ontwerp

Naar aanleiding van het eerste concept ontwerp, worden er – indien nodig - nog wijzigingen gedaan. Wanneer je je helemaal kunt vinden in het concept ontwerp, zetten we de volgende stap: het voorlopig ontwerp. Hierin komen de details van het interieur aan bod. We ontwerpen, wanneer gewenst, specifieke (maatwerk) onderdelen van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een maatwerk keuken, een maatwerk badkamer, een openhaard, kasten, etc. We doen ook voorstellen voor kleur- en materiaal gebruik voor wanden, plafonds en gaan aan de slag met het lichtplan. Het voorlopig ontwerp vormt de basis voor het uiteindelijke, definitieve ontwerp.

moderne-villa-achterhoek-010_1.jpg
interieurontwerp.jpg

Stap 3: Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp is de laatste stap in het interieurontwerp, voordat begonnen wordt aan de realisatie van het interieur. In deze fase van het project brengen we alle elementen van het nieuwe interieur samen in gedetailleerde tekeningen, wanneer nodig ook bouwtekeningen. We maken een overzicht van de benodigde materialen, meubilair, verlichting, accessoires, etc. Dit definitieve ontwerp presenteren we vervolgens weer aan jou. Ga je akkoord? Dan zorgen we ervoor dat wij, en andere uitvoerende partijen zoals interieurbouwers, aan de slag kunnen met jouw nieuwe interieur.

Het is ook mogelijk om alleen een interieurontwerp bij ons in te kopen, je betaalt dan alleen voor het ontwerp. De uitvoering regel je zelf.

Stap 4: Projectbegeleiding

Het is zover: het interieurontwerp wordt realiteit. En jij hoeft je nergens zorgen over te maken, wij nemen de complete projectbegeleiding op ons. Afhankelijk van de omvang van het project sturen we uitvoerende partijen zoals een aannemer, installateur of interieurbouwer aan. We volgen de werkzaamheden op de voet, controleren de resultaten en bewaken de planning en het budget. Van eventuele bouwwerkzaamheden tot schilderwerkzaamheden en de inrichting van de ruimtes. Dankzij de korte lijnen ben je altijd op de hoogte van de vorderingen van het project. De laatste stap is ook meteen de leukste stap van het hele proces: je kunt gaan genieten van je nieuwe interieur!

Ga het gesprek aan

Ben je na deze informatie over onze werkwijze benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Bekijk dan enkele van onze referentie projecten. Wil je weten wat onze interieuradviseurs voor jou kunnen betekenen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons. We gaan graag het gesprek met je aan.