Kies uw taal

Nieuw in de collectie: Tonone & Secto Design

We hebben twee mooie nieuwe merken toegevoegd aan onze collectie verlichting. Maak kennis met het Nederlandse designmerk Tonone en het Finse Secto Design

TONONE

Hoe kunnen we onze fascinatie voor traditionele mechanische en ambachtelijke tools toepassen op state-of-the-art design? Dat is de vraag die mensen achter het merk Tonone zichzelf constant stellen. De uitdaging vormt zelfs de basis van de producten van het design label. De focus ligt hierbij op verlichting.

GEDURFD, FUNCTIONEEL EN NO-NONSENSE

Tonone is in 2013 opgericht door Anton de Goof en is een Nederlands design merk. Het designteam achter het merk werkt samen met lokale ambachtslieden bij het ontwerpen en produceren van de lampen. Elke stap in het proces van design en productie wordt met veel zorg en oog voor detail uitgevoerd. De verlichting van Tonone is gedurfd, functioneel en no-nonsense, alles met een industrieel karakter. De visie van het designteam achter het merk is dat traditionele ambachtelijke tools en mechanieken zowel een functionele als een visuele basis voor innovatief productdesign is.

SECTO DESIGN

De design lampen van Secto Design zijn geboren uit behoefte naar design verlichting, het innovatieve gebruik van hout en vakmanschap. Het werd opgericht in 1995 door Seppo Koho en Tuula Jusélius in Kauniainen, Finland. Hoewel ze in het begin de focus legden op de productie van meubelen van verlijmd hout, ligt de focus sinds het jaar 2000 volledig op het ontwerp en de productie van design lampen. Geen verkeerde beslissing, want de lampen van Secto Design zijn zowel in binnen- als buitenland bijzonder geliefd.

De lampen van Secto Design worden gekenmerkt door heldere lijnen en architectonische vormen. De lichtbron wordt op vakkundige wijze ‘verstopt’ in het luchtige design. Dit zorgt ervoor dat je niet verblind wordt als je naar de verlichting kijkt. De complete productie van de lampen, van het samenpersen van het hout tot de afwerking, vindt plaats in eigen huis. Zo is kwaliteit gegarandeerd!