Kies uw taal

Modern landelijk wonen

Het Fundament Architectuur maakte het ontwerp voor een nieuw woonhuis op een ruime kavel in Haaksbergen. De woning is opgebouw in een modern landelijke stijl en past in het Twentse landschap. Het rieten zadeldak is een echte eyecatcher.  Wij dachten mee in het interieurontwerp bij dit project.

Architectuur & interieur gaan hand in hand

Het Fundament Architectuur maakt een ontwerp voor zowel de architectuur als het interieur. Het totale volume is verdeeld over drie elementen en bestaat uit een hoofdvolume met twee aangebouwde delen. Op de begane grond in het hoofdvolume zijn de gemeenschappelijke functies gesitueerd, zoals een royale entree met vide. Het entree gebied is een beeldbepalend object in dit hoofdvolume en is het verbindende element tussen de begane grond en de verdieping. Het riet gedekte zadeldak loopt door tot aan het maaiveld. Samen met de donker geschilderde houten delen van het entree element geeft dit de woning een warme eigentijdse uitstraling.

Het interieurontwerp

De ruime keuken is de centrale plaats in het huis. De keuken is een maatwerk ontwerp van Het Fundament Architectuur. De hoge kasten zijn in de bouwkundige wand geïntegreerd, wat zorgt voor een ruimtelijk effect.

Naast de keuken zijn ook de gashaard, badkamermeubels en inbouwkasten speciaal voor deze woning ontworpen en op maat gemaakt door de interieurbouwer. In het ontwerp hebben we gekozen voor enkele basis materialen en kleuren die op verschillende plaatsen in het interieur worden toegepast. Dit verbind de verschillende elementen en zorgt voor rust. De gebruikte kleuren hebben een duidelijke overeenkomst met de materialen van de gevels.

De grote schuifpui met royale deuren brengt het landschap naar binnen en verbind de keuken met de veranda. De grote glasvlakken zorgen voor veel natuurlijk licht in de woning. Door middel van het louvre dak van de veranda is de zon- en daglichttoetreding regelbaar. Voor de avondsituatie ontwierpen we een lichtplan voor de binnen- en buitenverlichting.