Kies uw taal

De Interieurtrends van de IMM Cologne 2019

De internationale meubelbeurs IMM in Keulen biedt elk jaar nieuwe interieurtrends. Wij waren er natuurlijk ook bij om ons te laten inspireren. Naast nieuwe designmeubelen, verlichting en andere innovatieve producten hebben we weer nieuwe trends ontdekt. Hier alvast een eerste kleine impressie van de interieurtrends 2019. Laat je inspireren!

Kleuren

Verschillende groen tinten en petrol zorgen voor een vrolijke sfeer in het interieur. Wat we vooral zagen waren de zachtere kleuren: veel zand, nude, terra en rose kleuren. De lichte kleuren zien we ook terug in de verschillende soorten materialen.

Materialen

Lichte kleuren geven ook in de houtsoorten een frisse toon mee in het interieur. Licht essen en iepen zijn dit jaar de trend. Daarnaast zagen we in kleine details, de rijke stof fluweel terugkomen. We zagen ook weer mooie combinaties van verschillende materialen, bijvoorbeeld van hout en stoffering. De trend van epoxy coating in plaats van rvs of chroom detail zagen we nu bij meerdere merken doorgevoerd worden.

Vormen

Geometrische vormen zien we elk jaar opnieuw geïnterpreteerd in de interieurtrends. Dit jaar kwamen we veel ronde vormen tegen, niet alleen in tafels, maar ook in banken. Veel interieurtrends en inspiratie voor dit jaar!